Wandeling

Op zondag 19 september a.s. is het weer zover: de gezellige jaarlijkse wandeling!
Dit keer gaan we wandelen in een losloopgebied in de omgeving Naarden.

Locatie startpunt wandeling:
Parkeerplaats Nimmerdor, Oudhuizerweg 24, 1411 GZ  Naarden

Aanvang:
We verzamelen op de parkeerplaats Nimmerdor tussen 14.15 en 14.30 uur.

Om 14.30 uur starten we de wandeling

Aanmelding:
Voor deelname aan de wandeling graag aanmelden uiterlijk 15 september via de mail: voorzitter@vereniginghollandseherder.nl

Kosten:
Leden gratis
Niet-leden betalen € 5,-

Fokgeschiktheidskeuring in Almere - zaterdag 25 september 2021

Op zaterdag 25 september 2021 is er een aankeuring gepland in Almere. Er kunnen nog honden worden opgegeven voor deze dag.

Een aankeuring vindt plaats wanneer de honden tenminste 18 maanden oud zijn. De honden worden beoordeeld op drie onderdelen:  Exterieur, gedrag en gezondheid.
Voor het exterieur kijkt de keurmeester of het uiterlijk binnen de rasstandaard valt.
Het gedrag wordt beoordeeld door een gedragskeurmeester, die de honden op diverse onderdelen keurt: hoe is de hond ten opzichte van mensen, vreemde geluiden, visuele attributen etc. De hond mag gerust wel eens ergens van schrikken; er wordt gekeken hoe de hond zich dan weer herstelt.
Voor de  gezondheid  kijken we naar meerdere gegevens: o.a. de HD-uitslag van de Raad van Beheer en de gegevens over de honden die we van de fokker dan wel van de eigenaar ontvangen. Samen maakt dat een totaalbeeld van de hond.

Wilt u aan de keuring deelnemen? Hieronder kunt u het deelnameformulier downloaden en invullen.
Aanmelding aankeuring