Fokker Brenda Pronk fokt al sinds 2009 onder de kennelnaam met Frasnay’s Flair

Hollandse herder kennel ‘met Frasnay’s flair’ is gevestigd in Midden-Frankrijk. Daar ben ik – Brenda – 20 jaar geleden samen met mijn echtgenoot Jaap gaan wonen en werken. Naast het houden van kleinvee was één van mijn grote wensen een Hollandse herder. Ik kende het ras omdat ik in mijn jeugd ben opgegroeid met een Hollandse herder.

Onze eerste Hollandse herder was Dido van de Molengors (juni 2005 – januari 2020). Zij was een robuuste stoere hond, altijd in voor alles. Haar eerste nest kreeg zij in 2009. Zij heeft 3 nestjes gehad in totaal.
Van haar laatste nest hielden wij haar dochter Heloise- Bobbie met Frasnay’s flair (augustus 2012). Een heel vrolijke sociale actieve, werklustige  en coöperatieve hond. Bobbie  heeft 2 nesten gekregen.

Met Bobbie heb ik veel gemantraild en schapenhoedstages gevolgd om op competitieniveau uit te komen. Wij zijn tot deelname IHT 1 gekomen (International Herding Trials niveau 1).

Onze pups wonen in verschillende landen van Europa. Zij hoeden schapen, speuren (van het serieuze mantrailen tot het recreatieve praktijkspeuren), doen aan dogdance, zijn therapiehond, canicrossen, doen aan agility en zijn ook goed in samen chillen met hun baas.

Van Bobbie hebben wij geen dochter gehouden, wel hebben wij sinds kort een kleindochter van haar: Ekira of the Brave Brindles.  Freddie  – zoals wij haar noemen –  is zachtaardig, vriendelijk, heel snel van begrip en bovenal erg knuffelig. Ook zij voegt zich – net als haar oma en grootoma  naadloos naar alle situaties die zich aandienen.

Wij willen met haar een volgende generatie ‘met Frasnay’s flair’ honden fokken.

Op onze website is meer informatie te vinden.
website: www.metfrasnaysflair.info
email: jaapenbrendapronk@gmail.com
telefoon: 0033 609976628

Back To Top