Fokker Sharon Bouwense gaat dit jaar fokken (zomer 2023) met haar teef Pepper Angel of the Moon onder de kennelnaam From the Hot Peppadews.

Sharon Bouwense heeft met haar teef Pepper Angel of the Moon het fokgeschiktheidscertificaat behaald van de VVHH in maart 2023 en tevens via de andere rasvereniging ook de gedragstest en de NHAT. Ik wil mijn horizon zo breed mogelijk houden binnen het ras vandaar dat ik aangesloten ben bij beide rasverenigingen.

De reden van het fokken van de Hollandse herder is dat ik iedereen zo’n leuke hond als onze Pepper gun, een heerlijke allrounder die werkelijk alles leuk vindt om te doen en daarbij ook nog eens altijd ontzettend vrolijk is.

Mijn doel is om rastypsische Hollandse herders te fokken welke een erg fijn karakter hebben, gezond zijn en in alle takken van sport of een gezin goed kunnen functioneren en zich happy voelen.

Pepper is geröntgend op haar heupen, ellebogen, schouders en rug en daarbij is er een mydogdna afgenomen waarbij geen afwijkingen gevonden zijn. Gezondheid weegt voor mij zwaar vandaar dat de zoektocht naar een goede reu soms lastiger is als dat ik zelf zou willen!

Pepper functioneert bij ons als gezinshond en ligt graag bij/op je, een heerlijke kroel! Van pup af aan doen wij met haar reddingshondenwerk 2x per week (zoeken naar vermiste personen) voor de inzet waar ze erg mooi werk in laat zien; ze heeft een keurige aan/uit knop en blijft altijd in een mooie drift (niet van 0 naar 100!). Zo af en toe als we tijd over hebben doen we schapenhoeden in Groede waar Pepper haar oma op de schaapskudde werkt. Vrij recent hebben we nog meegedaan aan een Dogsurvival in Zeewolde (5 km hardlopen en daarbij 15 hindernissen met je hond nemen) ook dit doet zij vol overgave en is alles een feestje! Verder heb ik zo nu en dan meegedaan aan shows en ook hierbij scoort Pepper altijd erg goed (rastypisch), helaas haal ik er minder plezier uit dus laat ik het bij zo nu en dan!

Ik verwacht binnen nu en 2 maanden haar loopsheid en zal dan via de Progesteron bepaling i.c.m. haar gedrag richting de gekozen en ervaren reu gaan. Ik heb ontzettend veel zin in ons nestje pups en kijk er enorm naar uit de pups aan alle nieuwe dingen in het leven te introduceren en te begeleiden.

Voor meer informatie:
Sharon Bouwense
Telefoon: 0648750665

Back To Top