Fokker Anoeska Bransen gaat dit jaar haar eerste nestje fokken met Briska of the Brave Brindles

Wij zijn Anoeska en Marien Bransen, wij wonen en werken in Schiedam op onze pensionstalling voor paarden. Op dit moment hebben wij één Hollandse Herder. Dit is Briska of the Brave Brindles.

Anoeska traint met haar voor de OB-B FCI Obedience. En elke week hebben wij les in een vorm van speuren, de ene week is dit detectie, de andere week is dit praktijkspeuren.

Met Briska willen we in 2023 een nestje fokken en hebben daarbij begeleiding van een aantal zeer ervaren fokkers. Ons fokdoel is het fokken van leuke, gezonde en stabiele pups welke een aanvulling zijn op de huidige populatie kortharige Hollandse Herders. Zij zouden zeer geschikt moeten zijn om te houden als actieve huis/gezinshond.

Briska is op de foto geweest voor HD, ED en rug en helemaal goed bevonden. Ook hebben wij van haar een Embark DNA profiel op laten stellen, hieruit is geen dragerschap gekomen voor erfelijke ziektes.

Op de Clubdag van de VVHH is Briska in 2022 met een uitmuntend rastype uitgeroepen tot ‘Beste volwassen teef’.

In de aanloop naar het fokken heeft Anoeska een tweetal opleidingen via de Raad van Beheer gevolgd. De Basiscursus Fokken en Houden van Honden (BFH) en de Voortgezette Kynologische Kennis (VKK). Van de BFH is het diploma binnen, voor de  VKK opleiding is op dit moment nog geen examen gedaan. Beide opleidingen waren een zeer prettige manier op meer kennis op te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anoeska via email of telefoon.
Anoeska.maat@hotmail.com
06-28619219

Back To Top