Op zaterdag 22 oktober organiseert de VVHH samen met de  NHC een informatiemiddag Fokkerij met als onderwerp:
De Hollandse Herder: toen, nu en straks”

De middag is bedoeld om fokkers en geïnteresseerden bij te praten over de status van de huidige populatie Hollandse Herders.
Hoe staan we ervoor, wat is er nog overgebleven van de oorspronkelijke genen, hoe hebben we vroeger gefokt, hoe fokken we nu en wat hebben we nodig om ook in de toekomst verantwoord te kunnen blijven fokken.

Op verzoek van de VVHH en NHC hebben de wetenschappers Jack Windig (WUR) en Pieter Oliehoek (Dogs Global) onderzoek gedaan hoe het daadwerkelijk gesteld is met de genetische diversiteit van de populatie Hollandse Herder. Zij zullen de uitkomsten van hun onderzoek en hun adviezen presenteren op zaterdag 22 oktober 2022 tijdens de informatiemiddag.

Een unieke gelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de Hollandse Herder en meer wil weten over het verleden, heden en de toekomst van ons mooie ras.

De informatiemiddag is gratis voor leden van de VVHH en NHC.
Niet-leden betalen een bijdrage van € 10,- per persoon.

In de bijlage Uitnodiging informatiemiddag Fokkerij 22 oktober 2022 meer informatie over de middag zoals een uitgebreide toelichting en het programma.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst
Vooraf aanmelden is verplicht en kan via onderstaande aanmeldknop

Voor fokkers die ver weg wonen of woonachtig in het buitenland is er de mogelijkheid om via een Teams verbinding online de presentaties te volgen.
Graag bij aanmelding dit aangeven bij het veld ‘opmerkingen’.
De informatiemiddag wordt in het Nederlands gehouden.

Locatie:
Brasserie Schimmel 1885
Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg

Graag tot ziens op 22 oktober!

Back To Top