Webinar ‘Mean Kinship’

Wanneer

23-11-2022    
20:00 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten
Meld u aan voor het webinar  ‘MEAN KINSHIP’

Ontdek de meerwaarde van het gebruik van Mean Kinship bij het fokbeleid
Wij nodigen u van harte uit voor het webinar ‘Mean Kinship’ op woensdag 23 november 2022 van 20.00 uur tot 21.30 uur.
De inhoud van het webinar is een mix van een korte instructievideo, uitleg van het begrip Mean Kinship en de praktische toepassing van Mean Kinship in de fokkerij van de Hollandse Herder.

Laat u inspireren!
Wij informeren u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Mean Kinship bij Dogs Global. Het gebruik van Mean Kinship bij uw toekomstige fokkerij en bij het maken van uw keuze voor een geschikte reu. We laten zien wat mogelijk is bij een zorgvuldige keuze van de ouderdieren op basis van behoud van diversiteit. We hopen u te kunnen inspireren om deze tool te gaan gebruiken in de toekomst.

Diversiteit is nodig voor een toekomstbestendig fokbeleid voor de Hollandse Herder
Momenteel vindt er een enorme kaalslag aan diversiteit plaats binnen veel, zo niet alle hondenrassen. Alle Nederlandse hondenrassen die zijn onderzocht op dit punt hebben meer diversiteit verloren dan nodig. Dit is ook gebeurd met de Hollandse herder. Het stijgende bewustzijn onder fokkers van het belang van diversiteit draagt bij aan een trend dat diversiteit minder hard verloren gaat dan voorheen. Dat houdt niet in dat ‘het goed gaat’. Behoud van diversiteit is van essentieel belang voor de toekomst van het ras.
Diversiteit is een vertegenwoordiging van de voorouders (founders) die ooit in Nederland gefokt zijn en aan de basis staan van het ras. Verlies van diversiteit is tevens verlies van deze stamdieren. Daarnaast is diversiteit van belang voor verdere fokkerij, immers zonder diversiteit kan geen fokdoel verwezenlijkt worden. Hoe meer diversiteit aanwezig is, hoe sneller een ras kan verbeteren.

Voor wie organiseren wij dit webinar?
Fokkers, aspirant-fokkers, geïnteresseerden in het ras, leden. Kortom, iedereen die betrokken is bij, en geïnteresseerd is in de toekomst van de Hollandse Herder.

Het programma

TijdAgenda
19.55 uurU kunt vanaf deze tijd inloggen
20.00 uurStart programma
Korte introductie video
 Het begrip Mean Kinship uitgelegd
Verschillen Mean Kinship en Inteelt
 Mean Kinship in de praktijk
21.25 uurAfsluiting
21.30 uurEinde webinar


Heeft u vragen?
Neemt u dan gerust via de mail contact op met Gabri Kolster : voorzitter@vereniginghollandseherder.nl.
Wij kijken ernaar uit u te mogen begroeten op woensdag 23 november!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Back To Top